Evde Ekmek Nasıl Yapılır?

Evde Ekmek Yapımı

 

Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan, sofraların olmazsa olmazı, yiyeceklerin en kutsalı denildiğinde herkesin aklına hiç şüphesiz ekmek gelir.  Ekmek, dünyadaki diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizin mutfağının ve kültürünün de başlıca yiyecekleri arasında yer almaktadır. Hayatımızın bu kadar içinde olan bu yiyeceği, evde pratik tariflerle kendiniz de üretebilirsiniz. Evde ekmek yapımı için atlanmaması gereken püf noktalar arasında ise doğru un ve malzemelerin yanı sıra ekmeği homojen bir şekilde pişirmenizi sağlayacak ekmek kalıpları ön plana çıkmaktadır. ‘Evde ekmek nasıl yapılır?’ sorusuna bir çok pratik tarifler karşımıza çıkıyor.

Evde Kolayca Yapabileceğiniz Ekmek Tarifi!

 

Malzemeler:

  • 6 su bardağı un,
  • 2.5 su bardağı ılık su,
  • 1/2 su bardağı ılık süt,
  • 1 paket instant kuru maya,
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker,
  • Bir miktar tuz.

Yapılışı:

  • Öncelikle instant maya, ılık su, ılık süt ve toz şekeri derin bir kasede karıştırın.
  • Yaklaşık 5 dakika hamurun mayalanmasını bekleyin.
  • Ardından sıvı karışımın üzerine tuzu ve yavaş yavaş 6 su bardağı unu eleyerek eklemeye başlayın.
  • Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar un eklemeye devam edin.
  • Ele yapışmayan hamur elde ettiğinizde hamuru karıştırdığınız kabın ağzını streç filmle kapatın ve hamurunuz 1.5 katına çıkana kadar hamuru ılık ortamda bekletin.
  • Hamurunuz iyice kabardığında hamurunuzu 5 parçaya bölün ve unladığınız tezgahta her bir hamur parçasına bir somun ekmek şekli verin.
  • Öncelikle içerisinde su bulunan ısıya dayanıklı bir kap, fırının alt rafına yerleştirilir.Hazırladığınız ekmekleri 200 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve mis kokulu ekmekleriniz hazır!
Etiketler: Evde Ekmek
Şubat 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.