Evde Pizza Hamuru Nasıl Yapılır?
Evde pizza hamuru yapımı oldukça kolaydır. Bunun için yapmanız gereken ilk şey mayanın aktifleşmesini sağlamak. Mayayı aktifleştirmek için ılık suyun içerisine instant maya eklenir. Ardından 15- 20 dakika beklenir. Aktifleşen maya miktarı belirlenen un içerisine eklenir. Diğer malzemelerin eklenmesiyle pizza hamuru tamamlanır. Pizzanın hamurunu pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurmalısınız. Pizzanın hamuru yapımında hamur yoğurma makinesi de kullanabilirsiniz. Hazırlanan kolay pizza hamuru üzerine dilediğiniz ürünleri koyabilirsiniz. Damak tadınıza uygun evde pizza yapımı için birkaç alternatifi değerlendirebilirsiniz. Bu alternatifler arasında baharatlı hamurlar da yer alabilir.
Pizza Hamuru İçerisine Neler Girer?
Evde pizza yapımı için basit malzemelerden faydalanabilirsiniz. Neredeyse her evde bulunan instant maya, un, zeytin yağı veya çiçek yağ, tuz, toz şeker pizza hamuru tarifi için yeterli ürünlerdir. Bu ürünlere ek olarak pizzanızı tavada yapacaksanız kabartma tozu kullanabilirsiniz. Ayrıca margarin kullanarak pizza hamurunuzun tavaya yapışmasını ve kızarmasını önleyebilirsiniz. Her açıdan pratik pizza yapımı için pizza hamurunu renklendirmek ya da tatlandırmak için fesleğen, kekik, susam gibi baharatlar kullanabilirsiniz.
Pizza Hamuru Ne Kadar Dinlendirilmeli?
Pizza hamuru, fırın veya tava için ayrı kıvamlarda olabilir. Ancak hamurun mayalanabilmesi için 1 saat kadar dinlendirilmelidir. Hamurun dinlenme süresi, lezzeti ve kıvamı ile doğru orantılıdır. Bu nedenle ister tavada isterseniz fırında pişireceğiniz hamurun bir süre dinlenmesi gerektiğini unutmamalısınız. Çok zamanınız yoksa veya hızlı bir şekilde hazır olmasını istiyorsanız 15-20 dakika da dinlendirebilirsiniz. Bazı pizza hamurları 1 gece boyunca buzdolabında da dinlendirilebilir. Hamurun dinlenme süresi yapacağınız pizza hamuru tarifi için uygun olmalıdır.
Pizza Hamuru Kıvamı Nasıl Olmalı?
Pizzanın hamuru elastik ve esnek bir yapıya sahip olmalıdır. Bu durum pizzanıza şekil verirken size kolaylık sağlayacaktır. Ancak pizza hamuru nemli veya yapışkan olmamalıdır. Bu sayede ince bir pizza hamuru açarken herhangi bir sorunla karşılaşmazsınız. Pizza tariflerindeki yapılış tüyolarını uygulayarak oldukça yumuşak ve pürüzsüz bir hamur yapabilirsiniz.
Pizza Hamuru Nasıl Kolay Açılır?
Pizzanın hamuru, kenarlar kalın ortası ince olacak şekilde açılmalıdır. Pizzanın hamuru dairesel hareketlerle birlikte parmak uçları kullanılarak açılır. Ancak el ile açmak istemeyen kişiler için hamur açma makinesi kullanabilir. Bu şekilde daha hızlı ve pratik bir şekilde pürüzsüz bir pizza hamuruna sahip olabilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.