Çekirdek Kahve Seçmenin Püf Noktaları
Çekirdek kahve alırken doğru seçim yapabilmek için belli başlı püf noktalara dikkat etmekte fayda var. Öncelikle kahve çekirdeğinin ne zaman kavrulduğunu öğrenmek gerekir. Çünkü taze olması her zaman kahvenin lezzetinde büyük bir etki oluşturur. Genellikle 2 haftadan daha az sürede içinde çekilmiş olan çekirdek kahve seçimi doğrudur. Çekirdek kahve seçiminde rengi dikkat etmekte de fayda var. Daha açık renk olan kahve çekirdekleri daha az kavrulmuş olandır. İçerik olarak zengin aromaya sahip olan çekirdeklerdir. Koyu renkte olan kahve çekirdekleri ise daha çok kavrulmuş olan ve kıvamı yoğun olan çekirdeklerdir. Yoğun lezzet isteyen kişiler bu şekilde bir seçim yapabilir. Kahve çeşitleri genellikle kahve çekirdeği ile yapıldığında daha baskın bir kahve aroması tadımı sunar.
Çekirdek Kahve ile Filtre Kahve Yapımı
Filtre kahve yapımında genellikle daha iri çekilmiş kahve tercih edildiği için çekirdek kahve ile filtre kahveyi daha kolay şekilde yapmak mümkündür. Bu sebeple de çekirdek kahve tanelerini kullanarak filtre kahve yapmak kısa sürede gerçekleşebilir. Fazla iri olmamakla birlikte çekirdek kahve ile filtre kahve yapıldığında kahvenin aroması damak zevkinde güzel bir etki bırakır. Böylelikle filtre kahveyi sıktık öten kişiler açısından lezzet daha iyi şekilde ortaya çıkar.
Kahve Çeşitlerinde Çekirdek Kahvenin Etkisi
Çekirdek kahveleri damak tadında aromayı daha iyi şekilde verdiği için lezzetli bir şekilde tüketilmesi mümkündür. Espresso, özellikle daha sert içimde kahve sevenler açısından tercih edilir. Bu yüzden de çekirdek kahve kullanılması gereken bir çeşittir. Çekirdek kahve ile ortaya çıkarılmış espresso daha net bir kahve aroması sunar. Espresso kahvenin daha yumuşak içimli halini tercih edenler için americano kahve tercihi yapmak da doğru bir seçim olur. Kahve çekirdeği ile espresso sert bir şekilde yapıldıktan sonra su ile seyreltilerek americano kahveye dönüştürülür. Ortaya çıkan lezzet, daha yumuşak içimde olan ve yine kahvenin aromasını alınabilecek şekilde sunulur.
Kahve Çekirdeği ile Türk Kahvesi Yapımı
Türk kahvesi özellikle kahve çekirdeğinin en ince çekilmiş hali ile yapılır. Klasik Türk kahvesi sevenler açısından çekirdeklerin mutlaka en ince ve tamamen öğütülmüş haliyle kullanılması gerekir. Kahve çekirdeklerini öğütürken, tamamen incecik ve toz haline getirmek doğru olur. Bu şekilde öğütülmüş bir hale getirdikten sonra klasik Türk kahvesinin lezzetini tam olarak almak mümkün.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Sizlere en iyi alışveriş deneyimini sunabilmek adına sitemizde çerezler (cookies) kullanmaktayız. Detaylı bilgi için KVKK sözleşmemizi inceleyebilirsiniz.